Kendermagos saláta

A mostani potluck inkább a pestók, szószok, öntetek találkozója volt, pedig a nyers étkezés legfontosabb alapeleme a saláta. Salátát minden nap fogyasztunk, és éppen azért nem tűnik ez unalmasnak, mert az összetevők, a saláta öntetek, és még a zöldségek darabolása is sok sok variációs lehetőséget nyújt. Íme egy gyönyörű saláta, színes, ízes, finom, egészséges.

Fogadjátok szeretettel B.Kati salátáját!



Hozzávalók:

sárgarépa

fehér retek

kaliforniai paprika

csicsóka

medvehagyma

öntet:

kendermag

olivaolaj

fokhagyma

citromlé+citrom héja

pici só, bazsalikom

A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, majd összekeverjük az öntettel.

(kendermag helyett szezámmag, napraforgó mag, tökmag is használható, Gitta)

Tovább a blogra »