Készítheted napraforgó magból, kesudióból, vagy hagyományos magyar dióból. A gyomsalátára napraforgó magból készült majonézt (magszószt) tettem.
1 csésze kesudió (vagy napraforgó mag beáztatva)
1 fél citrom leve
1 pici só
1 pici édesítőszer (stévia)
1 kávéskanál fehér bors
1 kávéskanál fehér mustármag por
1 pici fokhagyma vagy snidling (opcionális)
1,3 csésze víz
(ez a mennyiség több tál salátára elég, nehogy egyszerre megedd!)
Medvehagyma, piros kaliforniai paprika
A hozzávalókból majonéz sűrűségű mártást turmixolunk.
Medvehagymát csíkokra vágtam:
majd piros kaliforniai paprikával és 1 kanál majonézzel összekevertem. Finomabb lett, mint amire számítottam. Pikáns a hagymától, ropogós a paprikától, és krémes a majonéztől… próbáld ki, kár lenne kihagyni…