Majonézes medvehagyma saláta

Nyers magszósz tulajdonképpen a magokból készült majonéz. A sűrűségét te állíthatod be, ha mártogatni akarsz bele, akkor sűrűbbre csináld, ha salátára öntöd, akkor hígabbra, hogy jobban el tudjon keveredni a zöldségekkel.

Készítheted napraforgó magból, kesudióból, vagy hagyományos magyar dióból. A gyomsalátára napraforgó magból készült majonézt (magszószt) tettem.



Majonézes medvehagyma saláta

1 csésze kesudió (vagy napraforgó mag beáztatva)

1 fél citrom leve

1 pici só

1 pici édesítőszer (stévia)

1 kávéskanál fehér bors

1 kávéskanál fehér mustármag por

1 pici fokhagyma vagy snidling (opcionális)

1,3 csésze víz

(ez a mennyiség több tál salátára elég, nehogy egyszerre megedd!)

Medvehagyma, piros kaliforniai paprika

A hozzávalókból majonéz sűrűségű mártást turmixolunk.

Medvehagymát csíkokra vágtam:



majd piros kaliforniai paprikával és 1 kanál majonézzel összekevertem. Finomabb lett, mint amire számítottam. Pikáns a hagymától, ropogós a paprikától, és krémes a majonéztől… próbáld ki, kár lenne kihagyni…

Tovább a blogra »