Hajdina kenyér tekercsek

A hajdina kenyeret nem szoktam teljesen megaszalni. Kicsit rugalmas marad, puha, így könnyű belőle csinos kis tekercseket formázni. Bármivel megtöltheted, salátával, magkrémmel, pástétommal.



Hajdina kenyér

2 csésze csíráztatott hajdina

1 csésze őrölt sárga lenmag

1 csésze nyers hántolt kendermag (elhagyható, de vele nagyon finom)

2 kisebb cukkíni

1 sárgarépa

1 alma

1 kis csokor petrezselyem

1 csésze tisztított víz

pici só, fűszerek

Töltelék: Jégsaláta (vagy kínai kel) zöldséges saláta öntettel.

(a töltelék lehet bármilyen saláta, ez most konkrétan az én tegnapi vacsim…)



Először a zöldségeket, majd a magokat konyhai robotgépben összeaprítjuk, és egy tésztaszerű, nem teljesen homogén masszát készítünk.

Az aszalógép tálcájára szétterítjük (ez a mennyiség 2 tálcára elegendő), és 4-5 óráig aszaljuk 43 fokon, majd megfordítjuk, és még 1-2 órát szárítjuk, majd 4 felé vágjuk. Vigyázni kell, nehogy teljesen megszáradjon, mert akkor nem lehet hajlítani, tölteni.



A hajdina kenyér szeletekre ráteszünk 1-1 kanál salátát, és szépen feltekerjük. Zöldségekkel díszített tányéron kínáljuk.

Az egészet meg lehet locsolni valamilyen magkrémmel, hogy jobban csússzon, de szerintem így is remek volt!

Tovább a blogra »