Medvehagyma pástétom



Még egy két helyen lehet kapni medvehagymát… de már nem sokáig. Most legutóbb egy nagyobb csokorral vettem, és azt gondoltam, készítek egy olyan pástétomot, ami nem “medvehagymás”, hanem “medvehagyma” pástétom. Kevesebb olajos mag, több medvehagyma. Végeredmény:

Nagyon zöld, nagyon hagymás, nagyon tömény.

Medvehagyma pástétom (pesto)

2 csésze felvágott medvehagyma (vagy több)

1 csésze napraforgó mag

pár szem olajbogyó apróra vágva

kiskanál só

1 evőkanál hidegen sajtolt oliva olaj

3-4 evőkanál frissen facsart citromlé

A hozzávalókat aprítógépben összedolgozzuk, a citromlé és a só mennyiségét ízlés szerint utána lehet még igazítani. Az olaj azért kell hozzá, hogy krémes legyen, és összeálljon.



Citromkarikákkal, zöldségekkel tálaljátok.

Tovább a blogra »