Mandulás almasaláta

Szilvi almasalátát készített a potluck-ra. Az egyetlen gyümölcsös édesség volt, szerencsére nem túl édes.

Ha van rá lehetőségetek, próbáljátok ki ezt a receptet is, egyszerű, mégis finom, egyszerre ropogós és krémes, egy könnyű uzsonnának vagy vacsorának remek! Köszönjük Szilvi!

Egy rövid beszámolót a potluckról, valamint ezt a receptet megtaláljátok Szilvi blogján itt.



Mandulás almasaláta



Hozzávalók:

10 dkg héj nélküli mandula

kb 10 dkg mazsola

1 citrom leve

őrölt fahéj

4 db alma

A mandulát beáztatom egy fél napra, majd vízzel és citromlével összeturmixolom. Hozzákeverem a fahéjat is, és a végén a mazsolát.

Így még egy fél napot állni hagyom, hogy a mazsola megpuhuljon.

Majd jöhet a felhasználás, jelen esetben összedarabolt almával.

Vajon milyen lehet más gyümölccsel, pl eperrel, körtével, szőlővel?

Tovább a blogra »