Majonézes káposzta saláta

Hátravan még ez a kép a potluck asztaláról:

Kétféle káposzta saláta L.Katitól, és egy nagyon tápláló és finom zöldség szósz Ivántól.

Majonézes káposzta saláta:

Fehér káposzta lereszelve,

Mandula majonéz:

2 marék mandula,

Víz, só, bors, citromlé

oliva olaj

currypor

a tetejére pirospaprika

Káposzta saláta (piros)

Piros káposzta lereszelve,

1 kanál tökmagolaj,

só, méz, citromlé,

bors, chili

A mandula majonézhez a hozzávalókat összeturmixoljuk, és a káposztára öntjük. A piros káposztára pedig ráöntjük az olajat és a fűszereket. Ennyi. Nagyon gyorsan készen van, azonnal fogyasztható.

Sáfár Iván a 80/10/10 című könyv kiadója, és a 80/10/10 nyersirányzat hű követője hozta a potluck-ra ezt a zöld cuccot. (a képen a káposzta saláták között)

Nem csak nagyon egészséges, de finom is volt.

Ajánlom még Iván honlapját, ahol sok érdekes, és a nyár közeledtével nagyon is megvalósítható tanácsot és irányelvet olvashattok.

Íme a recept:

Forrásvízbe beáztatunk fele-fele arányban szezámot és aranysárga lenmagot egy éjszakára.

Turmixba összeturmixoljuk másnap bio reteklevéllel, fél karalábbal, zöldhagymával.

Rendkívül tápdús pépet kapunk belőle.

Tovább a blogra »