Milyen a tök nyersen?

Szerintem isteni. Jól be kell ízesíteni, kaporral, citromlével, és finom, egészséges! Próbáljátok ki!

A potluck-ra szerencsére hoztatok tökös ételeket, az ízeket nem tudom itt átadni, de higgyétek el, hogy nagyon finom volt mind a kettő!

Klári nyers kapros tökfőzeléket hozott fasírttal. Nekem kedvencem volt a hagyományos tökfőzelék, de ez simán ütötte!



Ennek a receptjével adós maradok, Klári fel fogja tenni a blogjára, figyeljétek – ITT –

A másik remek tökös étel a kapros töksaláta volt, amit Dóri hozott:



Nemhiába, a tök és a kapor testvérek, együtt az igazi.

Kapros tök saláta

Gyalult tök,

3-4 szem paradicsom,

kis csokor kapor,

1-2 kanál citromlé,

pici só

A salátára nem kell olaj! Ez egy könnyű, nyári étel, egyétek fasírttal, krékerrel, vagy csak úgy, magában.

A sóval vigyázni kell, mert a tök a sótól vizet ereszt! Célszerű először megsózni a tököt, majd jól lecsöpögtetni, és csak aztán hozzákeverni a többi hozzávalót.

A másik lehetőség, hogy csak közvetlenül a fogyasztás előtt sózzuk meg!

Tovább a blogra »