Erdei gyümölcsös „sajttorta”

Nagy sikere volt ennek az édességnek, köszönet érte Erának! Vele már sokan találkoztatok, ő várt bennünket eddig a Világközepén, de most először vett részt aktívan a potluck-on. Még szerencse, különben nem ehettünk volna ebből a csodás tortából!



Erdei gyümölcsös „sajttorta”

Hozzávalók az alaphoz:

150 gr dió

50 gr hámozatlan mandula

50 gr kókuszdió reszelék

1 ek. szentjánoskenyérpor (karob)

1 tk. buorbon vaníliapor

1 csipetnyi só

4-6 szem datolya

1 tk. agavé szirup (ha szükséges)

2-3 ek. víz (ha szükséges)

Turmixoljuk össze a hozzávalókat az agavé szirup kivételével, majd adjuk hozzá a szirupot és az egészet terítsük és nyomkodjuk szét egy tortaformában.

Hozzávalók a krémhez:

500 gr erdei gyümölcs (én epret, ribizlit és szárított cseresznyét használtam)

250 gr finoman őrölt kesudió

7 ek. hidegen sajtolt szezámolaj

60 ml agavé szirup (ha szükséges)

2 ek. citromlé

1 csipetnyi só

A hozzávalókat turmixoljuk, amíg egyenletesen sima krémet kapunk.

Öntsük rá az alapra és jól hűtsük le, fagyasszuk tálalás előtt. Tálaláskor még bármilyen friss gyümölcsöt szórjunk a tetejére!

Készítsük és fogyasszuk szeretettel 🙂

Ez szeretettel volt készítve, ezt lehetett érezni!

Tovább a blogra »