Fűszeres hajdina golyók

Egy barátnőm mondta, hogy nálam minden étel egyben fotómodell is. Hát igen. Sokszor van úgy, hogy mielőtt elkezdenék enni, fogom a fényképezőgépet, és lefényképezem az ételt. Innen is, onnan is… Így történt ez most is ezekkel a helyes kis golyókkal. Pici, tömény fűszeres, kicsit csípős hajdina falatkák. Nem zsíros, nincs benne olajos mag, csak lenmag, pici kendermag.



Hozzávalók:

1 sárgarépa

1/2 cékla

1/2 lilahagyma

1 csésze őrölt sárga lenmag

1-2 kanál nyers hántolt kendermag

1 csésze csíráztatott hajdina

fűszerek: só, bors, pirospaprika, chilli, köménymag, hagymapor

A zöldségeket aprítógépben morzsásra aprítjuk, majd összekeverjük a sárga lenmaggal, kendermaggal. Egy sűrű tésztaszerű anyagot kapunk. A hajdinát is megforgatjuk kicsit az aprítógépben, hogy a szemeket összetörje, nem kell pépesre dolgozni. Hozzákeverjük a zöldséges, lenmagos masszához. Fűszerezzük ízlés szerint, jó magyarosan. Nem szabad sajnálni a fűszereket, közben kóstolgatni kell.



És ezután jön a golyók formázása: kiváló meditációs gyakorlat, el lehet közben gondolkozni a semmin…

Aszalógép tálcájára sorba rendezzük a golyókat, és 4-5 órán át aszaljuk. 2 óra után lehet rajtuk fordítani egyet, hogy mindenhol egyenletesen aszalódjanak.

Akkor jó, ha kívül már ropogós réteg keletkezik rajta, de belül még egy kicsit puha marad.

A répától és a céklától szép színe lett, a fűszerektől jó íze. Majd viszek belőle vasárnap a potluckra!

Tovább a blogra »