Káposztasaláta 3 változatban



Kriszti, a szeptemberi potluck házigazdája készítette ezt a csodás salátát. Három változatban készült, nekem a paradicsomos ízlett a legjobban. Jönnek a hidegebb idők, egyre több káposztás meg répás ételt fogok enni én is… és ez a recept most nagyon jól jött. Elkészítesz egy alapot, és az ízesítéssel háromféle ételt kapsz! Köszönjük Kriszti!

Hippokratész Egészségvédő Intézet (USA, Florida) káposztasalátája

(szerintem ez már Kriszti salátája)

3 csésze káposzta,

2 csésze sárgarépa,

½ csésze áztatott dió,

½ vöröshagyma,

1 teáskanál citromlé,

2 evőkanál szójaszósz,

1 csésze friss bazsalikom,

2 evőkanál olivaolaj ,

bors, pici só

A hozzávalókat felaprítjuk és egyszerűen összekeverjük.

Változatok:

1. Apróra vágott paradicsomot és pici római köményt keverünk hozzá.

(ez egy fűszeresebb izt ad)

2. Apróra vágott almát és pici római köményt keverünk hozzá.

(ez egy édesebb ízt ad)



Íme a paradicsomos változat! Próbáljátok ki ti is!

Tovább a blogra »