Teljesen bele vagyok szeretve. Újra készítettem aszalt hagymát, és szinte mindenhez eszem, annyira finom, érdekes édeskés íze semmivel össze nem hasonlítható.
Eddig lilahagymából készítettem, de most kaptam bio fehér hagymát, gondoltam kipróbálom.
Hozzávalók:
1 tálcára való adag: (szerintem rögtön kettőt csinálj!)
3 fej fehér édes hagyma
2 kanál hidegen sajtolt olaj (nekem most szőlőmagolaj volt)
2 kanál szójaszósz
A hagymákat csíkokra vágjuk, majd jól összekeverjük az olaj-szójaszósz keverékkel. Úgy kb. egy órát hagytam állni, aztán beraktam az aszalógépbe.
Két három óra múlva a hagyma elveszítette az erejét, és olyan puha, édes-sós ízű lett. A szélső darabkák már szárazabbak voltak, a tálca közepén még nem. Nekem ebben az állapotban is nagyon finom volt, teszteltem elég gyakran 🙂
Egy hibája van ennek a hagyma-projektnek: folyamatosan menni kell a szellőzőnek, és/vagy lehetőleg minden ablak legyen nyitva, mert elég tömény hagyma szagot fúj ki az aszaló, legalább az első néhány órában. De ismerve az eredményt, szerintem megéri.