Mini pizza hajdina kenyéren

Ez volt ma az ebédem (na jó, ma szombat van, de ez a bejegyzés majd valamikor a héten fog megjelenni…):

Ez csak annyiban pizza, hogy egy kerek aszalt lapra tettem rá mindenfélét. Nem volt igazából megtervezve, inkább az számított, hogy mi van itthon a hűtőben. Így történt, hogy bár a lecsó- szószt frissen kavartam, még így is elkészült, míg a család többi tagjának sült a sütőben a hagyományos sajtos pizza.



Az alap a nemrég leírt hajdina ropogós volt, kerekre vágtam, és rákentem a lecsó-szószt. Erre jött a kedvencem, az aszalt hagyma és a mustáros majonéz. A kertben még találtam néhány szép levélke petrezselymet, ízre is ment hozzá, de így még szebb lett. Ja, és a kihagyhatatlan aszalt csíráztatott hajdina! Olyan jó volt ráharapni, roppant a fogam alatt!

Édes-csípős lecsó-szósz:

1 piros kaliforniai paprika

1 paradicsom

2 fél aszalt paradicsom

1 pici alma

1-2 szál újhagyma

1 feldarabolt datolya (lehet 2 is)

pici só, pici citromlé

morzsolt kakukkfű

pici chilli por (elhagyható, de ettől valami nagyon finom lesz)



A hozzávalókat simára keverjük turmixgéppel. Ez az adag 3 mini pizzára elég.



Az alap alapvetően ropogós, kemény. A krémes szósz felpuhította, és így lehetett kultúráltan, késsel, villával enni.



És ugyanaz az alap, ugyanaz a szósz, csak még a hagyma alá bekerült egy madársaláta réteg, és a majonéz elfogyott. (ez a hétfői vacsorám volt):

Tovább a blogra »