Sütőtök puding



Felbuzdulva a sütőtök levesen, gondoltam kipróbálom milyen a tök pudingnak. Szerintem sokkal jobb lett, mint a leves. Víz nem kell bele, így sokkal intenzívebb lett az íze. Gyorsan kész van, könnyű őszi vacsora!

Hozzávalók 2 személyre:

2 savanykás alma

2 érett banán

2 pohárnyi felkockázott sütőtök

4 db datolya

1-2 kanálnyi csíráztatott hajdina

1 csipet fahéj

+ 1 alma, 1 banán

A 2 pohárnyi sütőtök azt jelenti, hogy ha megnézed, hogy felkockázva mennyi az alma, és mennyi a banán, kb. ugyanannyi legyen a sütőtök is, ez nálam épp két pohárnyi volt. Ennek megfelelően, ha több almát, banánt használsz, figyelj arra, hogy a sütőtök mennyisége is körülbelül ugyanannyi legyen. A banán és a datolya édesíti, az alma kicsit élénkíti, savanyítja az ízét. Ha nem elég savanyú, tehetsz bele pár csepp citromlét is. A hajdinát el is hagyhatod, nekem az állaga miatt kellett, kicsit sűrítette. Nem szabad sokat tenni bele, mert elviszi az ízét, olyan “lisztes” lesz.



A hozzávalókat víz nélkül turmixgépben simára keverjük, poharakba szedjük.



A félretett almát és banánt apróra vágjuk, és rátesszük vagy belekeverjük a pudingba. Díszíthetjük aszalt hajdinával, kakaó nibsz, vagyis kakaó darabokkal, mazsolával.

Tovább a blogra »