Sütőtök krémleves



Ezt a receptet Kriszti küldte el nekem, ezzel készült a mai potluck-ra, de sajnos közbejött valami, és mégsem tudnak jönni. Ennek ellenére elkészítette és lefotózta hogy megossza velünk.

Hozzávalók:

1 csésze sütőtök,

1 alma,

3 szál zeller,

1 tk curry,

1 ek mizó vagy vegamix,

só,

2 csésze kókusztej vagy víz

(én fele-fele arányban tettem bele, mert a kókusztej elég zsíros, de ad egy érdekes ízharmóniát a levesnek ezért érdemes beletenni)

(forrás: Joan van Rooigen: Napeledel c. könyv)

Az alkotó részeket összeturmixolom és kész is a leves.

Nekem kicsit kevés intenzitású volt az alaprecept alapján a leves íze, ezért Gitta csoda “aszalt hagymáját” tettem rá és néhány nyers szeletelt tökkel díszítettem.

Így már nagyon finom lett.



A képen jól látszik, hogy a hagyma kétféle színű.

A középső (zöldes) az eredeti recept alapján készült, a szélső (pirosas) egy továbbfejlesztett változat. Ebbe én még tettem egy kis pirospaprikát, és nem felvágtam a hagymát, hanem az aprító gépben aprítottam fel, így a leves tetejére könnyebben szórhatóvá vált.

Tovább a blogra »