Gábor és Bogi hozták ezeket a recepteket a potluck-ra, fogadjátok szeretettel:
Zeller – édeskömény saláta:
1 közepes zeller gumó
1/2 citrom leve
1 ek friss zeller levél apróra vágva
1/2 édeskömény gumó
1 tk szója szósz
1/4 csésze beáztatott napraforgó mag
bors, só ízlés szerint.
A zellert és az édesköményt aprítógépben morzsásra dolgozzuk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. Zeller levéllel, paprikával, lilahagymával díszítjük.
Paradióval töltött datolya gombóc:
– 25 dkg áztatott datolya
– 20 dkg kókusz reszelék
– 1 mk fahéj
– 1 mk szegfûszeg
– 1 cm friss gyömbér gyömbér
– 15 dkg áztatott paradió a gombócokban
A datolyát a fûszerekkel pépesre turmixoljuk, a kókuszreszelékkel sûrû masszát gyúrunk, amibõl gombócokat készítünk, melybe a paradiót helyezzük. Végül kókusz reszelékben meghempergetjük.