Zeller-édeskömény saláta és paradióval töltött datolya gombóc

Gábor és Bogi hozták ezeket a recepteket a potluck-ra, fogadjátok szeretettel:

Zeller – édeskömény saláta:

1 közepes zeller gumó

1/2 citrom leve

1 ek friss zeller levél apróra vágva

1/2 édeskömény gumó

1 tk szója szósz

1/4 csésze beáztatott napraforgó mag

bors, só ízlés szerint.

A zellert és az édesköményt aprítógépben morzsásra dolgozzuk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. Zeller levéllel, paprikával, lilahagymával díszítjük.



Paradióval töltött datolya gombóc:

– 25 dkg áztatott datolya

– 20 dkg kókusz reszelék

– 1 mk fahéj

– 1 mk szegfûszeg

– 1 cm friss gyömbér gyömbér

– 15 dkg áztatott paradió a gombócokban

A datolyát a fûszerekkel pépesre turmixoljuk, a kókuszreszelékkel sûrû masszát gyúrunk, amibõl gombócokat készítünk, melybe a paradiót helyezzük. Végül kókusz reszelékben meghempergetjük.

Tovább a blogra »