"A" zöldségleves

Ez most a kedvenc. És nem csak most, hanem már hetek óta. Egyszer volt, aztán azóta minden hétvégén van. Mindig más és más zöldségek vannak benne, mondjuk a sárgarépa állandó lakója. Az ötlet Kláritól van, örök hála érte!

Hozzávalók:

Sárgarépa, karfiol, zellerszár, (karalábé, petrezselyem, pasztinák, cukkíni, sütőtök vagy más zöldség…)

babcsíra (vagy lencse, búzacsíra)

Ételízesítő (az enyém bio bógríz, szárított, aprított zöldségkeverék)

1 kanál oliva olaj, só

melegített víz

A zöldségeket egészen apróra vágjuk, vagy nagylyukú reszelőn lereszeljük. Beszórjuk az ételízesítővel, pici sóval, olajjal, kézzel jól átdolgozzuk. Pár órát hagyni kell állni a hűtőszekrényben.

Tálaláskor melegítünk tiszta vizet, felöntjük, és már ehetjük is!

(Anti még egy picit visszamelegítette, mert ő forrón szereti, és tett bele erős paprikát is… de azt mondja, hogy finomabb, mint a főtt zöldségleves a szétfőtt zöldségekkel!)

Vékonyra vágott hagymakarikákkal, apróra vágott petrezselyemmel, vagy csírákkal díszítettem. Legutóbb szórtam a tetejére szárított hajdinát, nem rontotta el.

Tovább a blogra »