Zöldségek hajdina korongon



Szándékosan nem írtam pizzát. Bár ha minden pizza, ami kerek, és mindenféle rá van halmozva, akkor ez is pizza.



Alap:

1 + 1 csésze csíráztatott hajdina

1 kisebb cukkíni

1 marék bazsalikom

pici só



Először 1 csésze hajdinával aprítógépben elkeverjük a többi hozzávalót. Olyan majdnem teljesen sima, homogén masszának kell lenni. A legvégén beletesszük a másik csésze hajdinát is, ezzel már csak keveset keverjük, hogy egy picit darabos maradjon.

Ebből a mennyiségből 4 kisebb korong lesz, aszalógépben jól kiszárítjuk. Hűtőben ez is sokáig eláll, és nagyon jól felhasználható, gyorsan könnyű és finom nyers étel készíthető belőle.

Így néz ki aszalás után:



Tipp: ha minden hozzávalót teljesen simára keversz, akkor kicsit kemény lesz a korong. Azért kell a hajdina felét egészben hagyni, illetve éppen csak megtörni, hogy kicsit darabos maradjon: a végeredmény omlós, ugyanakkor kemény, mégis könnyen harapható… szóval nagyon ehető. Nincs benne lenmag, amit oly sokan nem szeretnek. És teljesen pótolja a kenyeret!

Paprikás dió szósz

Meglepően finom ez az egyszerű krém, áztatott dió, kápia paprika, fokhagyma. Kevés vízzel összeturmixolod, és már öntheted is rá a hajdina korongokra. Antinak nem tetszett így magában, amikor megkóstolta. De a hajdina kenyéren a sok zöldséggel már nagyon. Nem túl fűszeres (nem úgy, mint a kolbászkrém, hú, azt nagyon szereti…), viszont krémes, és a sok zöldség eredeti ízét hagyja érvényesülni.

Saláta, aprított zöldségek, reszelt retek megy a tetejére, és már készen is van a nyerslakoma!

Tovább a blogra »