Majonézes káposzta saláta



Persze nyers majonézzel!

Ha szétnézel a blogon kedves Olvasóm, sok sok káposzta salátát találsz itt, ha szereted a káposztát, kedvedre válogathatsz.

És itt van egy újabb káposzta saláta… nekem nagyon bejött, szerintem érdemes kipróbálni. A majonézhez kendermagot használtam, de szerintem kesudió, mandula, de még napraforgó mag is jó lehet, csak áztassátok be előtte legalább egy fél napra!

Hozzávalók 2-3 adaghoz:

1/2 fej káposzta

1 kisebb sárgarépa

1 fehérrépa

1/2 fej lilahagyma

1 csésze mag beáztatva (én most hántolt kendermagot használtam)

1/2 csésze víz

fél citrom leve

pici só, bors, annak, aki bírja…

pár csepp stévia

A káposztát és a többi zöldséget lereszeljük, vagy aprítógépben morzsásra aprítjuk.



A magból a többi hozzávalóval majonézt készítünk. Tetszés szerint ízesíthetjük, ez most egy picit – a káposzta miatt- citromosabb lett a szokásosnál.

A zöldségekre ráöntjük a szószt, jól összekeverjük, és már lehet is kóstolni. Jót tesz neki egy pár óra állás a hűtőben, de azonnal is fogyasztható.

Nagyon finom, krémes, tartalmas, laktató.

Kicsit nehéz… tehát krékert vagy más olajos dolgot ne nagyon egyetek hozzá. Paprika, zöld levelek, saláta, uborka… jól illenek mellé.

Tovább a blogra »