Ha szétnézel a blogon kedves Olvasóm, sok sok káposzta salátát találsz itt, ha szereted a káposztát, kedvedre válogathatsz.
És itt van egy újabb káposzta saláta… nekem nagyon bejött, szerintem érdemes kipróbálni. A majonézhez kendermagot használtam, de szerintem kesudió, mandula, de még napraforgó mag is jó lehet, csak áztassátok be előtte legalább egy fél napra!
Hozzávalók 2-3 adaghoz:
1/2 fej káposzta
1 kisebb sárgarépa
1 fehérrépa
1/2 fej lilahagyma
1 csésze mag beáztatva (én most hántolt kendermagot használtam)
1/2 csésze víz
fél citrom leve
pici só, bors, annak, aki bírja…
pár csepp stévia
A magból a többi hozzávalóval majonézt készítünk. Tetszés szerint ízesíthetjük, ez most egy picit – a káposzta miatt- citromosabb lett a szokásosnál.
A zöldségekre ráöntjük a szószt, jól összekeverjük, és már lehet is kóstolni. Jót tesz neki egy pár óra állás a hűtőben, de azonnal is fogyasztható.
Kicsit nehéz… tehát krékert vagy más olajos dolgot ne nagyon egyetek hozzá. Paprika, zöld levelek, saláta, uborka… jól illenek mellé.