"Rántott" bundás zöldség falatok

Nem csak sok új ötlet, és remek ízek, hanem a gusztusos tálalás is ámulatba ejtette a vasárnapi potluck vendégeit. Ezt a gyönyörű tálat Emeséék hozták, igazi meglepetés volt. Először mindenki csak találgatta, vajon mi lehet a bunda alatt… Hát mi, persze, hogy zöldségek. Valami isteni íze volt: a zöldségek kicsit felpuhultak, rajtuk finom, fűszeres szósz, azon ropogós magok… Emeséék arra is figyeltek, hogy a színek se maradjanak ki a kompozícióból, céklával, sárgarépával, salátával díszítették a kelkáposztával kibélelt tálat. Kedves Olvasóm, ha vendégeknek finom, könnyen tálalható és ehető nyers fogást szeretnél készíteni, akkor ne is menj tovább, próbáld ki ezt a finomságot!



Hozzávalók:

apróra vágott zöldségek (brokkoli, karfiol, sárgarépa, stb)

szósz:

1:1 arányban szójaszósz és oliva olaj

kevés víz,

csipetnyi nyers chia mag

a zöldségek megmaradt részei, pl a karfiol torzsája…

sárga lenmag, szezámmag

A szószhoz valókat turmixgépben simára, palacsintatészta-szerű állagúra dolgozzuk.

Az apró zöldségdarabokat megmártogatjuk a szószban és ízlés szerint a magokban, majd ropogósra aszaljuk, melegen tálaljuk! (hogy ne ázzon el a bunda rajta)

Így nézett ki a sárga lenmagos (kicsit kikandikál a sárgarépa…):

És így festett a szezámmagos:



Örülök, ismét egy meleg étel a marinált zöldségek mellett. Tudom már mi lesz nálunk a hétvégén!

És még egy cikk a sokak számára ismeretlen chia magról, olvassátok el, és keressétek a bio boltok polcain!

Tovább a blogra »