Őszi Tündöklés (Almás-diós torta)

Annáék hozták ezt a nagyon szép és finom tortát a potluck-ra. Nagyon nagy sikere volt, nekem már csak egy fél szelet fele maradt…

A receptet megtaláljátok Anna blogján is, és bár ilyet nem szoktam csinálni, de én is felteszem, mert annyira szép is volt, finom is volt…!

Tortaalap

2 csésze 12 órára beáztatott dió

1 csésze 30 percre beáztatott mazsola

1/2 csésze kókuszreszelék

1 evőkanál citromlé

1/2 teáskanál fahéj

1/2 teáskanál kardamom

csipetnyi só

A hozzávalókat 1-2 evőkanál vízzel dolgozzuk össze a robotgépben tészta-sűrűségűre. A masszát terítsük szét a egy tortalapon vagy tányéron.

Töltelék

5 kimagozott, meghámozott alma

1/2 csésze 4 órára beáztatott datolya (vagy 1 órára beáztatott mazsola)

1 evőkanál szezámolaj

1 evőkanál citromlé

2 evőkanál agavé szirup (vagy méz)

1 teáskanál fahéj

1 teáskanál vaníiliapor

1/2 csésze durvára darált dió

Az almát a datolyával aprítsuk darabosra a robotgépben. Majd keverjük hozzá a többi hozzávalót. Ezt a gyümölcsös masszát terítsük szét a tortaalapon.

A torta tetejére pedig Kesudió krémet teszünk. Így készül:

Kesudió krém

10 dkg finomra darált kesudió

2 evőkanál agavé szirup

1 evőkanál citromlé

A hozzávalókat kevés vízzel krémes állagúra keverjük, majd szétterítjük a torta tetején.

A tortát tetszés szerint díszíthetjük gyümölcsökkel vagy dióval.

(A torta Joan van Rooijen: Napeledel c. könyvében található recept alapján készült)

Tovább a blogra »