Nagyon egyszerű étel ez, talán ezért is gondoltam úgy, hogy közkinccsé teszem. Sokszor keres az ember olyan receptet, amihez nem kellenek különleges alapanyagok, eszközök, gyorsan készen van, ugyanakkor ehető, finom. És ilyenkor télen talán le is csökken a lehetőségek száma…
Gábor és Bogi receptje, ők hozták a potluck-ra, ez is elég hamar elfogyott…
Egyszerre volt friss, ropogós, lágy és krémes. Finoman volt fűszerezve, ugyanakkor ki lehetett érezni a zöldségek eredeti ízét is, szóval gasztronómiai élmény volt, szerintem nem csak nyersevőknek.
Hozzávalók:
zöldségek összedarabolva:
brokkoli, sárgarépa, vajretek, kínai kel
szósz:
15 dkg kesudió megdarálva,
egy kis citrom leve,
4-5 fokhagymagerezd,
olasz fűszerkeverék ,
víz a kellő állag eléréséig
Az elkészítése nagyon egyszerű: a ropogós zöldségeket feldaraboljuk, majd ráöntjük a szószt, jól átkeverjük, és már lehet is enni.
A “gyors ebéd” gyűjteményembe el fogom tenni!