Almás-tormás céklasaláta



Salátát már régen tettem fel, pedig eszem minden nap…

Ez a cékla saláta azért különleges, mert a tormától picit csípős… az almától, citromlétől savanykás, és egy pici méztől pedig pikáns, édeskés. Huhh, nagyon finom!

Az ötlet nem az enyém, a legutóbbi potluck-on Évi anyukája készített valami hasonlót…

Almás-tormás céklasaláta (2 adag)

1 közepes cékla

1 közepes savanykás alma

1 teáskanál frissen reszelt torma

1 teáskanál méz

pár csepp citrom

csipet só

Nagylyukú reszelőn lereszeljük a céklát, almát, összekeverjük, ízesítjük. A tormát apróbbra reszeljük, és a felét belekeverjük, a másik felét a tetejére szórjuk.

Petrezselyemmel vagy snidlinggel díszítjük… így nem csak finom, de mutatós is lesz.

Tovább a blogra »