Ünnepek csoki nélkül?
Na azt már nem! A hétköznapok csoki-evés nélkül múlnak el, de ilyenkor kell valami különlegeset, valami egyedit készíteni! A boltok polcairól nincs szívem csokinyuszit venni a gyerekeknek. Ki tudja mi van benne? Kakaót mennyit látott?
De ez biztos, élő, enzimekkel teli, nem túl édes, és biztosan egészséges csoki! Ebből sem szabad túl sokat enni, de nem is tudunk, mert csak kevés készült…
Hozzávalók:
3 evőkanál kakaóvaj (felolvasztott)
1 evőkanál kókuszolaj
2 evőkanál kakaópor
2 evőkanál karobpor
2 evőkanál agavé szirup
1 csipet bourbon vaníliapor
3 evőkanál őrölt kesudió
A hozzávalókat összekeverjük, és formákba öntjük. A formákat szilárdulásig fagyasztóba kell tenni. Fontos, hogy gyorsan szilárduljon meg a csoki, mert szobahőmérsékleten előfordul, hogy szétválnak az alkotórészek, és úgy szilárdul meg, hogy a szirup ott úszkál a csoki tetején :(.
Sikerült vennem nyuszis-tojásos-kacsás (mondjuk azt nem tudom, hogy a kacsa illik-e a húsvéthoz, szerintem inkább csirkét kellett volna, nem? ) szilikon formát, így gyorsan elkészültek a húsvéti saját csokik.