Avokádós uborka saláta



Évi blogján – ITT – találtam ezt az egyszerű, de nagyon finom salátát.

Először én is reszeltem az uborkát, és villával szétnyomkodtam az avokádót, de sokkal gusztusosabb valóban, ha nem reszeljük, hanem apró kockákra vágjuk a hozzávalókat. A citrom nagyon feldobja, sőt, a citromnak nem csak a levét használtam, hanem citrom szeleteket is tettem bele héjastul. Egy kis petrezselyemmel, fehér hagymával isteni!

Hozzávalók:

1/2 avokádó

1/2 kígyóuborka

1/2 citrom leve

1/4 citrom felkockázva héjastul

kevés petrezselyem

só, bors

1/4 fehér salátahagyma

Az uborkát és az uborkát apró kockákra vágjuk és összekeverjük. A citrom levét ráöntjük, sózzuk, borsozzuk. A negyed citromot vékony karikákra, majd cikkekre vágjuk, azt is hozzákeverjük. Sózzuk, borsozzuk. Óvatosan átforgatjuk, és már készen is van.

Apróra vágott fehér hagymát és petrezselyem zöldjét teszünk a tetejére.

Ha eszel kenyeret, akkor egy friss pirítósra nagyon illik.

Legközelebb fokhagymát is teszek bele.

Frissen egyétek, az avokádó nem szereti, ha felvágva el van téve.

Nekem kicsit zsíros volt, az arányokon lehet úgy javítani, hogy 1/2 avokádóhoz 1 egész uborkát vágsz fel!

Tovább a blogra »