Évi blogján – ITT – találtam ezt az egyszerű, de nagyon finom salátát.
Először én is reszeltem az uborkát, és villával szétnyomkodtam az avokádót, de sokkal gusztusosabb valóban, ha nem reszeljük, hanem apró kockákra vágjuk a hozzávalókat. A citrom nagyon feldobja, sőt, a citromnak nem csak a levét használtam, hanem citrom szeleteket is tettem bele héjastul. Egy kis petrezselyemmel, fehér hagymával isteni!
Hozzávalók:
1/2 avokádó
1/2 kígyóuborka
1/2 citrom leve
1/4 citrom felkockázva héjastul
kevés petrezselyem
só, bors
1/4 fehér salátahagyma
Az uborkát és az uborkát apró kockákra vágjuk és összekeverjük. A citrom levét ráöntjük, sózzuk, borsozzuk. A negyed citromot vékony karikákra, majd cikkekre vágjuk, azt is hozzákeverjük. Sózzuk, borsozzuk. Óvatosan átforgatjuk, és már készen is van.
Apróra vágott fehér hagymát és petrezselyem zöldjét teszünk a tetejére.
Legközelebb fokhagymát is teszek bele.
Frissen egyétek, az avokádó nem szereti, ha felvágva el van téve.
Nekem kicsit zsíros volt, az arányokon lehet úgy javítani, hogy 1/2 avokádóhoz 1 egész uborkát vágsz fel!