Citrom torta



Kitűnő nyári édesség, nem csak finom, de üdítően frissítő, és elég nehéz abbahagyni.

Ez a mennyiség egy kisebb tortaformához elég, így kicsit vastag lett az alap is és a töltelék is. Ha nagyobb tortaformát használsz, akkor megnövelheted a mennyiségeket, vagy ugyanezekkel az arányokkal egy vékonyabb, alacsonyabb tortát fogsz kapni.

Alap:

1 csésze áztatott, szárított dió

1 csésze datolya apróra vágva,

1 evőkanál kakaópor

pici só

Töltelék:

3 közepes avokádó

3 citrom leve

½ csésze agavé szirup (vagy méz)

2 evőkanál kókusz olaj

1 evőkanál psyllium husk

A tetejére:1 csésze kesudió

1 evőkanál agavé szirup

1/2 csésze víz

Az alaphoz először a diót durvára daráljuk, majd a datolyával és a kakaóval együtt masszává gyúrjuk. (ha van konyhai robotgéped, akkor mindent tegyél bele, és addig keverd, amíg az egész egybe nem áll egy masszává)Ezt a csokis masszát terítsd szét egyenletesen egy tortaforma alján. Alig tartalmaz nedvességet, így nem fontos megaszalni.

A töltelékhez az avokádót tedd turmixgépbe (vagy konyhai keverőgépbe, én ezt használtam), és keverd hozzá a többi hozzávalót is. Öntsd rá az alapra, és tedd hidegre legalább 1 órára.

A tetejére keverd ki a kesudió krémet a turmixgépeddel, és azt is simítsd el a torta tetején.

Díszítsd citrom karikákkal, ribizlivel, menta levelekkel.

Tovább a blogra »