Csokis keksz

Még egy édesség!

Most salátában nem tudok gondolkozni, a finom gyümölcsökről pedig mindig valami édesség jut eszembe. Ezt a finomságot még a szabadság előtt csináltam, a meggy helyettesíthető más gyümölcsökkel.

Az alapja egy finom, csokis keksz. Ez az aszalvány sokféleképpen használható, magában, vagy édes szószba mártogatva, vagy így, gyümölcsökkel megpakolva.



Csokis keksz hozzávalók:

3 csésze csíráztatott hajdina (lehetőleg 1 napos, de legfeljebb 2)

1/2 csésze őrölt sárga lenmag

1 kisebb avokádó (helyettesíthető két evőkanál olajjal)

1 közepes reszelt alma

1 kisebb cukkini lereszelve

1 kanál méz (vagy agavé szirup, vagy pár csepp stévia)

2-3 kanál bio kakaópor (vagy karob)

kevés reszelt citromhéj (csak bio citrom héját használjátok!)

Minden hozzávalót összekeverünk egy nagy tálban. 1-2 csészényi adagokban aprítógépben majdnem simára dolgozzuk. (ez a mennyiség nem fog egészben beleférni, ezért kell apránként)

Ha túl száraz lenne, kevés vizet adhatsz hozzá.

Kiterítjük aszalógép tálcáján, és megaszaljuk. Ez a mennyiség nekem két tálcára fért rá. Amikor a teteje megszárad, meg lehet fordítani. Célszerű még félig aszalt állapotban bejelölni a keksz formáját, és akkor száradás után könnyen lehet szabályos darabokra törni.

Az egyik tálca kekszet háromszög alakúra vágtam, a másikat négyzetesre.

A kesuszószhoz 1 csésze kesudiót simára turmixolunk 1 csésze vízzel, kevés mézzel és citromlével. Ezzel a szósszal megkenjük, és tetszőlegesen megrakjuk gyümölcsökkel. A mentalevél nem csak a fotó miatt lett a tetejére tűzve! Nagyon finom!

A képen sárgadinnye és meggy van a csokis kekszen. Vigyázat! Nem lehet abbahagyni!

Tovább a blogra »