Most salátában nem tudok gondolkozni, a finom gyümölcsökről pedig mindig valami édesség jut eszembe. Ezt a finomságot még a szabadság előtt csináltam, a meggy helyettesíthető más gyümölcsökkel.
Az alapja egy finom, csokis keksz. Ez az aszalvány sokféleképpen használható, magában, vagy édes szószba mártogatva, vagy így, gyümölcsökkel megpakolva.
Csokis keksz hozzávalók:
3 csésze csíráztatott hajdina (lehetőleg 1 napos, de legfeljebb 2)
1/2 csésze őrölt sárga lenmag
1 kisebb avokádó (helyettesíthető két evőkanál olajjal)
1 közepes reszelt alma
1 kisebb cukkini lereszelve
1 kanál méz (vagy agavé szirup, vagy pár csepp stévia)
2-3 kanál bio kakaópor (vagy karob)
kevés reszelt citromhéj (csak bio citrom héját használjátok!)
Minden hozzávalót összekeverünk egy nagy tálban. 1-2 csészényi adagokban aprítógépben majdnem simára dolgozzuk. (ez a mennyiség nem fog egészben beleférni, ezért kell apránként)
Ha túl száraz lenne, kevés vizet adhatsz hozzá.
Az egyik tálca kekszet háromszög alakúra vágtam, a másikat négyzetesre.
A kesuszószhoz 1 csésze kesudiót simára turmixolunk 1 csésze vízzel, kevés mézzel és citromlével. Ezzel a szósszal megkenjük, és tetszőlegesen megrakjuk gyümölcsökkel. A mentalevél nem csak a fotó miatt lett a tetejére tűzve! Nagyon finom!