Ez a leves egy egyszerű és ízletes módja annak, hogy nagy mennyiségű zöldséget, zöld levelet juttass a szervezetedbe. Egy ideje próbálkozom a zöld turmixot helyettesíteni valami sós zöld étellel, amiben van elég zöld levél, sok más zöldség, finom, és laktató. Ez a leves jól variálható, hogy a hét minden napján kicsit más legyen az íze a különböző zöldségektől, mégis stabilan biztosítsa számodra az elegendő fehérjét, kalciumot és más ásványi anyagot.
Hozzávalók:
1/2 paradicsom
1 cikk piros kaliforniai paprika
2 zellerszár
1 pici fokhagyma
1 pici cikk fehér hagyma
1 csésze spenót, pár szál petrezselyem
1 kanál citromlé (narancs is lehet)
1 kanál oliva olaj
só, miso (ez elhagyható, de vele nagyon finom)
2 csésze víz
Az elkészítése egyszerű: minden hozzávalót jól össze kell turmixolni.
Próbálj ki más zöldséget is, pl cukkíni, tök, sárgarépa, stb
a zöld is lehet más, pl sóska, kínai kel, saláta
Ezt a zöldség turmixot lehet tányérban tálalni, különböző kockára vágott friss, ropogós zöldséggel, csírákkal.