Őszibarack torta



Éva és Tibor hozta ezt a gyönyörű tortát a potluck-ra. Büszkék lehettek magukra, mert nem csak szép, de nagyon finom is volt: nem túl édes, finom természetes töltelék, friss gyümölcsökkel… Tiborék a Vegetáriánus Fesztiválon találkoztak először a nyers étkezéssel (és velem), és azóta lelkes hívei az élő falatoknak.

Fogadjátok szeretettel a receptet:

Hozzávalók:

az alaphoz:

20 dkg zabpehely

10 dkg őrölt mandula

10 dkg őrölt török mogyoró,

szárított papaya és mazsola

1-2 kávéskanál méz

Kevés víz az összeállításhoz.

a krémhez:

2 db érett banán

1 mokkáskanál fahéj

3 kávéskanál útifűmaghéj megáztatva ugyanannyi vízben

a tetejére:

Őszibarackot felszeletelünk és körbe kidíszítjük. Kiegészíthetjük más gyümölccsel, és szeletelt mandulával.

Elkészítés:

Az alap hozzávalóit összegyúrjuk, és 26 cm-es tortaforma aljára rátesszük. Erre a krémet rátesszük az alapra, amit úgy készítünk, hogy a banánt összeturmixoljuk, majd hozzáöntjük az útifű maghéjat és fahéjat, ezt is összekeverjük. Betesszük a hűtőbe, és ha egy kicsit megszilárdult rátesszük a gyümölcsöket és szépen kidíszítjük.





Tovább a blogra »