Viktoria Boutenkótól kaptam hírlevélben ezt a receptet még a nyáron. Ma egy könnyű ebédre vágytam, és valamiért ez jutott eszembe. A levélben nem volt fotó a recepthez, most már tudom, hogy miért. Erről az egyébként nagyon finom pudingról nem lehet jó képet csinálni, hát ilyen csúf szegény.
Ne vegye el a kedved, készítsd el, és fogyaszd egészséggel!
Az arányokat és a hozzávalókat is kicsit átalakítottam, és készült néhány különleges variáció is, lássuk:
Hozzávalók:
2-3 csészényi vegyes piros bogyós gyümölcs (lehet fagyasztott is)
15 dkg spenót
1-2 kimagozott datolya (ez elhagyható, mert szerintem elég édes enélkül is)
1 banán
kevés víz
1 evőkanál psyllium husk
A spenótot a banánnal és a datolyával annyi vízzel turmixoljuk simára, hogy egy sűrű, pudingszerű anyagot kapjunk. Mehet bele a datolya is, előtte kóstold meg, ha elég édes, akkor kihagyhatod.
Öntsd ki egy tálba, és add hozzá a psyllium husk-ot. Jól keverd össze, az apró szemcsék megszívják magukat nedvességgel, és egy kanállal jól ehető zöld pudingot kapsz.
Poharakba lehet szedni, két-három kanál puding, majd jó sok piros gyümölcs, a tetejére újra puding, aztán megint gyümölcs.
Az eredeti receptben az áll, hogy a piros gyümölcsöket is turmixoljuk bele a pudingba. Belegondoltam, milyen színe lesz úgy? Hát, bátraké a szerencse, kipróbáltam, néhány gyümölcsdarabbal együtt ment vissza a puding a turmixgépbe!
És a színe ugyan borzasztó, de az íze fantasztikus lett!
A puding színe érdekes… |
Nem nagyon szeretem, ha nincs mit rágni egy ételen, így ebbe is került gyümölcs pluszban:
Ezt nem tenném egy szakácskönyv címlapjára, mert nem venné meg senki 🙂 |
Az íze nagyon finom, tulajdonképpen zöld turmix, kicsit sűrűbben, és innivalóból ennivalóvá alakítva.
A harmadik csésze pudingot szőlővel ettem, és úgy is nagyon finom volt.
Ezzel a zöld-piros pudinggal teljesen jól laktam, elég volt egy ebédre!