Diós-szőlős palacsinta csokiöntettel

Gyümölcspalacsinta gyakran van nálunk, szeretik a gyerekek is. A hűtőben mindig van gyümölcslap, így csak benyúlok érte, és már készíthetem is a gyümölcsös finomságot.

A töltelék most diós morzsa, ami nem más, mint egy laza szerkezetű keverék dióból, mazsolából, kókuszreszelékből. Ebbe a morzsás alapba teszem bele a szőlőt, ettől lesz lédús, finom.

Hozzávalók (1 kisebb darabhoz):

4 kb 20×20 cm-es gyümölcslap (a legegyszerűbb az almából készült gyümölcslap, leírása -itt- található)

10 dkg dió beáztatva

5 dkg mazsola

1 evőkanál kókuszreszelék

1 csapott evőkanál xilitol

20 dkg szőlő

A töltelék hozzávalóit aprítógépben morzsásra aprítjuk, vigyázzunk, hogy ne álljon össze masszává, maradjon morzsás. Éppen ezért használunk itt édesítésre xilitolt, vagy más szilárd halmazállapotú édesítőt, hogy ne ragadjon össze.

A szőlőt megmossuk, leszemezzük. A nagyobb szemeket kettőbe vagy még kisebb darabokra vágjuk.

Összekeverjük a diós töltelékkel.

A gyümölcslapot (amit most a palacsinta-hatás kedvéért kerekre vágtam) tányérra tesszük, és a középső részére halmozzuk a tölteléket. Két oldalról a gyümölcslapot felhajtjuk, kicsit megnedvesítjük, hogy összetapadjon.

Mézzel kevert kakaóporral díszítjük.

Tovább a blogra »