Mákos bejgli

A gyümölcslapokból nem csak zserbót lehet készíteni, hanem bejglit is!

A tésztájába lehet tenni a gyümölcsön kívül mást is, hajdina lisztet, mandula lisztet, de én most nem tettem. Amikor a gyümölcslapot készítem, még nem tudom, hogy majd mivel fogom megtölteni, vagy mi lesz belőle, így nálam minden almás, banános.

Hozzávalók (2 kicsi mákos tekercshez)

2 db kb. 20×20 cm gyümölcslap

15 dkg mák

4 kanál méz

½ narancs leve és reszelt héja

1 evőkanál citromlé

5 dkg mazsola  

A mákot megdaráljuk, és a többi hozzávalóval jól kikeverjük. A mazsolát a legvégén tesszük bele. Ha túl sűrű lenne, tehetünk még hozzá narancslét. Kétfelé osztjuk és a két gyümölcslapon egyenletesen szétkenjük, majd feltekerjük. Néhány órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy a gyümölcslapok felpuhuljanak.

A diós beigli is hasonlóképpen készül, használjunk a mák helyett diót. A tölteléket tetszés szerint ízesíthetjük fahéjjal, citromhéjjal.

A gyümölcslap receptjét -itt- találod!

Tovább a blogra »