Élő lekvárok aszalt gyümölcsökből

Ünnepek alatt kipróbáltam néhány régi tervem, amire év közben nem nagyon jutott időm. Így került sorra az aszalt gyümölcsökből készült lekvárokra is. A vártnál sokkal finomabbak, darált dióval könnyű csemegék. Aki eszik kenyeret, annak kenyérre kenve ajánlom, de fel lehet használni poharas krémekhez, tortákhoz is.

A recept nagyon egyszerű: az aszalt gyümölcsöt kevés tiszta vízbe be kell áztatni, majd simára turmixolni.

Áfonya

Ha nagyon édes lenne, kevés citromlével fel lehet élénkíteni az ízeket.

sárgabarack

Pici üvegekbe töltve hűtőszekrényben kell tárolni a felhasználásig.

Most az ünnepi hangulat kedvéért csillag és virág mintákat formáztam belőlük a tányérra, és kesudióval, mazsolával tálaltam. (van elefántos, és víziló mintám is, azok nem lettek annyira jók … )

Ha datolyából készíted, akkor a kapott “datolyalekvár” bármilyen nyers édesség édesítője lehet, méz vagy agavé szirup helyett ezt használd. A hűtőszekrényben 1-2 hétig eláll.

szilva
Tovább a blogra »