Bio kakaóvaj

Rendszeresen készítek itthon csokoládét kakaóvajból, édesítőszerből és minőségi kakaóporból. Más nem is nagyon kell hozzá, csak ha valamilyen különleges csokira vágysz, egy kevés menta olaj vagy narancshéj, esetleg kesudió.

Csokiba lehet mártogatni gyümölcsöket, vagy önállóan kis formákba lehet tölteni, így lesz a csokinyuszi. Legtöbbször azonban valamilyen édesség része, pl a zserbó teteje.

A legnagyobb gondot mindig a kakaóvaj beszerzése jelenti. Örömmel írom le, hogy találtam egy helyet, ahol finom és jó minőségű kakaóvajat lehet rendelni. Egyetlen hibája van: nem nyers. Vagy legalábbis a cimkén található “dezodorált” kifejezés ezt takarja, egy eljárás során felhevítik, hogy pontosan miért is, azt nem tudom.

Pasztilla formája van, így könnyen adagolható. Könnyen megolvad, az íze pedig megközelíti az eredeti, nyers kakaóvaj ízét.

És most akció is van, még kedvezőbb áron lehet kapni – ITT – !

Azoknak ajánlom, akik szeretnének otthon házilag bio csokit készíteni, de nem zavarja őket, hogy ez a kakaóvaj nem nyers.

A cég egyébként natúrkozmetikai alapanyagok forgalmazásával foglalkozik, igényes webáruházban

Tovább a blogra »