Retekcsíra saláta

Hogyan érdemes a csírákat enni? Szendvicsekbe, saláták tetejére lehet szórni. Van egy kipróbált retekcsíra saláta recept, amit szeretettel ajánlok mindenkinek, ilyenkor egy pirítóssal remek uzsonna, vagy fázós estén könnyű vacsora.

A retekcsírának intenzív, kissé csípős íze van. A cukkíni kicsit lágyítja ezt az ízt, a paprikától pedig édes lesz a salátánk. A sótól levet eresztene, összeesne, és az íze sem lenne jó. Kérlek, ebbe a salátába ne tegyél sót. Ha pirítóssal, vagy krékerrel eszed, az úgyis sós!

Retekcsíra saláta (2 adag)

20 dkg hámozott cukkíni

10 dkg retekcsíra (a retek csíráztatása – ITT –)

10 dkg pritamin paprika

½ fej bio saláta

2 evőkanál olaj,

1 evőkanál méz

1 evőkanál citromlé

Sót ne, kérlek sót ne tegyél bele!

A cukkínit nagylyukú reszelőn lereszeljük, a paprikát apróra vágjuk, a salátát csíkokra, összekeverjük a csírával.

 Meglocsoljuk az olajjal, mézzel, citromlével. Saláta levelekkel kibélelt tálba tesszük, tetejét díszíthetjük szezámmaggal, dióval. Azonnal fogyasztható.

Tovább a blogra »