Színes sajtgolyók nyersen

A II/2. Kifőztük magazinban akadt meg a szemem ezen az érdekes vendégváró finomságon. Azonnal tudtam, hogy meg kell csinálnom a nyers változatot!

Ez egy kicsit töményebb, így kisebb golyókat készítünk, és sok sok zöldséggel tálaljuk.

20 dkg dió (legalább 24 órára megáztatva, majd megszárítva)

20 dkg kesudió

5 dkg őrölt sárga lenmag

10 dkg reszelt sárgarépa

10 dkg reszelt cukkíni

1 teáskanál só

A reszelt cukkínit besózzuk, majd 20 perc múlva kinyomkodjuk belőle a sós lét.

A magokat ledaráljuk, összekeverjük a zöldségekkel, gombócokat formálunk, és meghempergetjük az alábbiak valamelyikében:

mák,

szezámmag

pirospaprika

hántolt kendermag

petrezselyem,

arany lenmag

barna lenmag

Zöldekkel kibélelt tálra rakjuk, salátával kínáljuk.

Tovább a blogra »