Valentin napra igazi ajándék szeretteinknek!
Hozzávalók:
10 dkg kakaóvaj
5 dkg kakaópor
2 evőkanál agavé szirup
5 dkg őrölt kesudió
5 dkg apróra vágott aszalt áfonya
8 dkg durvára tört mogyoró
1 kávéskanál vanília por
Elkészítés: – a kakaóvajat apró darabokra törjük, vagy lereszeljük. Gőz fölött, aszalógépben, vagy sütőben felolvasztjuk. Arra figyeljünk oda, hogy ne hevítsük túl a kakaóvajat. A kakaóport beleszitáljuk, és jól elkeverjük. Édesítjük, hozzákeverjük az őrölt kesudiót, az áfonyát és a mogyorót.
Mindig alkalomhoz illő formát válasszunk, most a szív alakúnak van itt az ideje. Beletöltjük a csokimasszát a formákba, és azonnal betesszük a mélyhűtőbe legalább fél órára. Erre azért van szükség, hogy a kakaóvaj hirtelen szilárduljon meg, és ne legyen ideje a többi összetevőtől „elválnia”. Egy óra múlva áttehetjük a csokit a rendes hűtőszekrénybe, vagy tálalhatjuk azonnal.
A receptet megtalálod a Kifőztük magazin II/2. számában.