Mogyorós-áfonyás csokiszív

Valentin napra igazi ajándék szeretteinknek!

Hozzávalók: 

10 dkg kakaóvaj

5 dkg kakaópor

2 evőkanál agavé szirup

5 dkg őrölt kesudió

5 dkg apróra vágott aszalt áfonya

8 dkg durvára tört mogyoró

1 kávéskanál vanília por

Elkészítés: – a kakaóvajat apró darabokra törjük, vagy lereszeljük. Gőz fölött, aszalógépben, vagy sütőben felolvasztjuk. Arra figyeljünk oda, hogy ne hevítsük túl a kakaóvajat. A kakaóport beleszitáljuk, és jól elkeverjük. Édesítjük, hozzákeverjük az őrölt kesudiót, az áfonyát és a mogyorót.

Mindig alkalomhoz illő formát válasszunk, most a szív alakúnak van itt az ideje. Beletöltjük a csokimasszát a formákba, és azonnal betesszük a mélyhűtőbe legalább fél órára. Erre azért van szükség, hogy a kakaóvaj hirtelen szilárduljon meg, és ne legyen ideje a többi összetevőtől „elválnia”. Egy óra múlva áttehetjük a csokit a rendes hűtőszekrénybe, vagy tálalhatjuk azonnal.

A receptet megtalálod a Kifőztük magazin II/2. számában.

Tovább a blogra »