Narancsos gyömbéres csokikrém

A gyömbér köztudottan melegítő hatású fűszer, ezért ezt a csokikrémet a hidegebb napokra ajánlom. Persze gyömbér nélkül bármikor el lehet készíteni, úgy is nagyon finom. Narancs helyett is használhatunk más gyümölcsöt, például földieperrel, barackkal is ehető.

Hozzávalók: 

2 avokádó

1 banán

1 evőkanál cukrozatlan kakaópor (lehetőleg bio)

1 narancs

½ narancs kifacsart leve

1 cm-es friss gyömbérdarabka

pár csepp sztívia vagy más

édesítőszer (szerintem elhagyható, ha a banán elég érett)

A megtisztított avokádót, banánt, a gyömbért és a fél narancs kifacsart levét turmixgépben simára keverjük. Ha szükséges, ne vizet, hanem narancslét öntsünk még hozzá. Belekeverjük a kakaóport, és ízlés szerint pár csepp sztíviát vagy más édesítőszert adhatunk hozzá. (Ha érett banánt használunk, az eléggé édesít, de meg kell kóstolni.) A narancsot felvágjuk darabokra, és rétegezve poharakba töltjük. Legalulra narancs jön, erre két kanál csokikrém, majd újra narancsszeletek, és végül ismét csokikrém. A tetejét díszítsük egy-egy narancsszelettel, mentalevelekkel.

Tovább a blogra »