Ananász vacsorára

Nem recept következik, hanem egy ötlet, hogyan lehet szépen tálalni sok sok gyümölcsöt! Felbuzdulva Sophia és Szamóca lelkesedésén, én is odafigyelek, hogy több gyümölcsöt, és kevesebb olajos magot egyek. Szerencsére a piacon már egyre több helyen lehet zöldet találni, így megvan a napi betevő “zöld vér” is, de a gyümölcsök a legfontosabbak.

Azt vettem észre, hogy ha megeszek napi 1-2 kg gyümölcsöt, akkor egyáltalán nem kívánom az édességet. Konkrétan ez azt jelenti, hogy nem azon jár az eszem, hogy milyen nyers édességet készítsek vacsorára…

Vettem egy szép ananászt, levágtam az oldalából egy darabot, a belsejét kivágtam, és visszatöltöttem más gyümölcsökkel együtt. Készítettem hozzá egy zöld színű öntetet, de az a fotó már nem lett szalonképes. A zöld szósz … hát olyan Shrek-kes lett 🙂 . Banán, mángold levél és kevés víz összeturmixolva, egy sűrű zöld turmix.

Természetesen bármilyen gyümölcsöt visszatölthetsz az ananászba… és a szószt sem kell ráönteni, lehet tálkában tálalni a gyümölcs mellé.

Tovább a blogra »