Céklás zöldségtorta

Már letölthető a májusi szám, és én még az áprilisi számból sem tettem közzé a recepteket!

Éppen itt az ideje… 

Itt egy szép és finom zöldség torta, ünnepi asztalra ajánlom. Elkészítése könnyű, és meglepően finom.

Hozzávalók egy 18 cm-es csatos tortaformához

az alaphoz:

15 dkg napraforgó mag beáztatva 3-4 órára

4-5 saláta vagy mángold levél

1 gerezd fokhagyma

a töltelékhez:

15 dkg dió legalább 1 napra beáztatva

10-10 dkg sárgarépa, cékla, cukkíni,

½  lilahagyma

1 kanál miso

1 kanál szójaszósz

só, bors, pirospaprika

a tetejére:

1 avokádó

1 gerezd fokhagyma

pár levélke petrezselyem



1 evőkanál friss citromlé

Az alaphoz a hozzávalókat konyhai robotgépben darabosra aprítjuk. Ennek a vékony alapnak lehet intenzív az íze, sózzuk bátran! Egy kisebb tortaforma alján egyenletesen lenyomkodjuk.

A töltelékhez is mindent beleteszünk az aprítógépbe, és morzsásra aprítjuk a zöldségeket. Ne fűszerezzük túl, hagyjuk érvényesülni a zöldségek természetes ízét. Arra figyeljünk oda, hogy a massza ne legyen túl nedves. Ha mégis az, akkor egy kevés psyllium husk-kal lehet sűríteni. Rásimítjuk az alapra.

A tetejére az avokádót villával szétnyomkodjuk, ízesítjük sóval, fokhagymával, citromlével. Ennek sem árt, ha kicsit intenzív az íze, jól kiegészíti a zöldséges réteget. A torta tetejére simítjuk, és díszítjük petrezselyemmel, csírákkal, zöldségekkel.

Azonnal lehet fogyasztani.

(pár óra múlva a torta szép világoszöld teteje az avokádó miatt megbarnul, az ízén ez nem változtat)

Tovább a blogra »