Csíráztatott aszalt BIO hajdina! Rendelhető

A dióféléket, magokat nem tudjuk nyersen megemészteni. Alvó állapotban vannak bennük az enzimek, ráadásul van még bennük egy enzimgátló anyag is, ami miatt kellemetlen tüneteket produkálnak, ha nyersen fogyasztjuk őket.

A dióféléket be kell áztatni (legalább 1 napra, gyakran cserélt áztató vízben), a magokat pedig ki kell csíráztatni fogyasztás előtt. Éppen ezért fontos, hogy olyan hajdinát vásároljunk, ami ki is csírázik.

Csíráztatható hajdina

Kétféle hajdina kapható a boltokban, egy barna árnyalatú, ez meg van pörkölve, és nem csírázik ki. Jellemző rá egy jellegzetes “szag”, ami szerintem nem olyan kellemes (sőt le merem írni: büdös).

A másik fajta hajdina világos, kicsi zöldes árnyalattal. Ebből is van BIO és nem bio minőségű. Mindkettő kicsírázik, de a nem bio minőségű hajdinának felhasználás után megint csak kellemetlen illata lesz, hamarabb kezd el romlani, erjedni.

Tehát a sok év tapasztalata azt mutatja, hogy a BIO világos hajdina jól csírázik, finom, és nagyon egészséges. Műzlibe, krékerbe, vagy csak salátára szórva érdemes fogyasztani. Nagyon jól kitölti a helyet torták aljában, édességekben, használatával nem lesz annyira nehéz, olajos az édesség.

2 napos hajdina csíra

Sokan kérdezik tőlem, hogy hol lehet ilyen hajdinát beszerezni.

Hamarosan megnyíló webáruházamból lehet majd rendelni ilyen “kicsírázó”, világos hajdinát. De addig is nagyon szívesen küldök csíráztatott, megszárított BIO hajdinát.

1/2 kg csomag ára: 1200 forint.

Kicsírázott, megaszalt hajdina, azonnal fogyasztható, sokáig eltartható

Száraz, hűvös helyen hónapokig eláll. Megőrölve lisztként is tudod használni, hozzáadni édességekhez, torta alapokhoz.

Nem kell vele bajlódni, csíráztatni, aszalni. Készen kapod, azonnal fogyaszthatod!

Szénhidrát tartalma miatt csökkenti a kenyér utáni vágyat, tisztítja a hajszálereket, javítja az emésztést.

Garantáltan BIO minőség!

Írj nekem ide: gitta@wisoft.hu

Tovább a blogra »