Nyers pizza csírákkal

Nagyon sokféle nyers pizza recept létezik, szerintem egyik jobb, mint a másik.

Ez egy nyári pizza, sok paradicsommal, friss zöldségekkel, csírával.

A pizza alapja aszalvány, amit már jóval korábban el lehet készíteni, becsomagolva sokáig eláll. A szósz és a feltét pedig frissen készül, így gyorsan kész a finom, egészséges vacsora!

(a cékla helyett más zöldséget is lehet használni, zeller, cukkíni, stb)

Hozzávalók:

Az alap (3 darabhoz)

20 dkg sárgarépa

10 dkg cékla

5 dkg lilahagyma

15 dkg őrölt lenmag

5 dkg őrölt napraforgó mag

2 kávéskanál só

1,5 dl víz

Az alap

Paradicsom szósz (1 pizza laphoz)

3 db friss paradicsom

2 db aszalt paradicsom

5 levél friss bazsalikom

1 kávéskanál só

1 evőkanál frissen facsart citromlé

1 puha, magozott datolya (ez elhagyható)

Zöldségek: avokádó, paprika, paradicsom, csírák, friss, zöld fűszerek

Az alapra kent pizza szósz
pizza szósz + a kockára vágott zöldségek

A zöldségeket aprítógépben morzsásra aprítjuk, majd összekeverjük a megőrölt magokkal. Ízesítjük, és annyi vizet teszünk hozzá, hogy egy rugalmas tésztát kapjunk. 3 kerek lapot formázunk, majd 42 C fokon 6 óra alatt aszalógépben kiszárítjuk. A lap széle legyen vastagabb, a belseje vékonyabb. Használhatunk légkeveréses elektromos sütőt is, ebben az esetben állítsuk 50 C fokos hőmérsékletre, és ujjnyira hagyjuk nyitva az ajtaját, hogy a száradáskor felszabaduló pára el tudjon távozni.

A szószhoz a hozzávalókat kevés vízzel összeturmixoljuk. Rásimítjuk a pizza lapra.

Kockára vágott zöldségekkel, csírákkal, zöld fűszerekkel tálaljuk.

A kész pizza
Tovább a blogra »