A legfinomabb fasírt nyersen

Salátával, főzelékkel, vagy csak úgy magában is finom.

Viktoria Boutenko A nyerskonyha legjobb receptjei című könyvében található ez a nagyszerű fasírt, (Élő kerti burger) amit bárki el tud otthon is készíteni, főleg most, csak rá kell tenni néhány órára a radiátorra, vagy kályhára, és kiszárad annyira, amennyire kell. Nem kell teljesen megaszalni, akkor jó, ha kívül kicsit már száraz, de belül még puha.

És így van még egy előnye: meleget tudunk enni!

Hozzávalók:

2 csésze napraforgó mag

3 sárgarépa

1 közepes vöröshagyma

1/4 csésze mazsola

2 evőkanál agavé szirup

1/4 csésze oliva olaj

1 citrom

1/4 csokor friss fűszernyövény

1 teáskanál tengeri só

1 csípős paprika

A hozzávalókat aprítógépben morzsásra aprítjuk, majd kézzel jól összedolgozzuk. Gombócokat formázunk a masszából, és aszalógépben (vagy sütőben, vagy kályha tetején)  1-2 órát aszaljuk.

Ez egy fasírt alap. Őszintén megmondom, legtöbbször én kihagyom belőle az édes hozzávalókat, mint pl. a mazsolát, és inkább aszalt paradicsomot vagy reszelt káposztát teszek bele, így kap valamilyen plusz ízt, amitől igazán különleges és változatos tud lenni.

A napraforgó mag helyett pedig sokkal finomabb dióval, paradióval vagy mandulával. Ezt is lehet tetszőlegesen váltogatni, így mindig kapsz valamilyen más ízvilágot.

Tovább a blogra »