Sárgarépás szezámtej

Magas kalcium tartalma miatt különösen ajánlom ezt a finomságot. (a szezámmag súlyarányosan kalciumban gazdagabb, mint a tehéntej)

A színe már magával ragadó, és az állaga is finom, selymes. Annak van szerencséje, aki kedveli a kesernyés ízeket, mert könnyebb ezt az italt megszeretni, nem szokványos. Valami van benne, amitől az ember újra és újra megkívánja.

Hozzávalók 1 liter italhoz:

15 dkg szezámmag (egy pár órára beáztatva, hogy az enzimek feléledjenek)

10 dkg sárgarépa

tisztított víz

A magokat a feldarabolt sárgarépával, kevés vízzel simára turmixoljuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy kb 1 liter legyen. Szűrőzsákkal leszűrjük. A masszához öntünk még egy kis vizet, hogy még több magtejet préselhessünk ki belőle.

Édesíteni nem szükséges, mert a szezámmagnak és a répának jó kis természetes ízei vannak, kár lenne ezeket elnyomni.

Tovább a blogra »