Töltött paradicsom

A nyerskonyha legfinomabb ételei kétségkívül az édességek. De nem árt, ha szem előtt tartjuk: sok zöldséget, sőt… még több zöldséget kellene enni ahhoz, hogy a megfelelő mennyiségű ásványi anyagot bejuttassuk…

Erre itt egy szép és finom recept, ráadásul nem kell hozzá semmilyen különleges konyhagép, vagy speciális tudás.

(a paradicsomot többféleképpen meg lehet tölteni, volt már ilyen recept itt a blogon, itt: Töltött paradicsom)

Hozzávalók:

8 közepes paradicsom

1 csokor újhagyma (vagy medvehagyma, még lehet kapni)

2 avokádó

2 evőkanál csíráztatott hajdina (elhagyható)

1 kiskanál frissen facsart citromlé

csipet só

Friss zöld levelek (saláta, fodros kel, stb)

A paradicsomok tetejét éles késsel levágjuk és belsejét kikanalazzuk, félretesszük.

Az avokádókat villával szétnyomkodjuk, sóval, citromlével ízesítjük. Az újhagymát (vagy a medvehagymát) vékony csíkokra vágjuk és a paradicsom belsejével együtt hozzákeverjük az avokádó krémhez. A paradicsomokba töltjük, salátákkal bélelt tányérokon, csírákkal megszórva tálaljuk. Koktél paradicsommal díszítjük.

Tovább a blogra »