Karalábé bazsalikomos mártással

Hétköznapi kis egytál, gyorsan készen van, egyszerű és nagyszerű…

A karalábé nem egy sláger zöldség, pedig frissen, nyersen, ropogósan igazán finom. (Talán a “k” betű az elején??? miatt)

A virág nem csak díszítés, sok kerti virág is ehető!

Hozzávalók:

1 zsenge karalábé

1 marék mazsola

1 marék dió

1-2 dl tisztított víz,

1 csipet só,

1 teáskanál olaszos fűszerkeverék

1 csokor bazsalikom

1 gerezd fokhagyma

1 evőkanál citromlé

A karalábét kis kockákra vágjuk, vagy lereszeljük, meglocsoljuk a citromlével. Összekeverjük a mazsolával, és a bazsalikomos diómártással. A diót kevés vízzel és a fokhagymával simára turmixoljuk, ízesítjük a sóval, bazsalikommal, fűszerekkel. Lehet intenzíven ízesíteni a mártást, jól megy a karalábéhoz.

Tovább a blogra »